Dues gotes de cinema

Categoria: Documental de creació

miniatura

Cartes a una desconeguda

Una correspondència filmada, a mode de diari íntim, entre el director Manu Balaguer i la directora Anna Petrus. Ell parla de les seves dones. Ella dels seus homes. I ambdós descobreixen que Menorca, l'illa que comparteixen, amaga no només els secrets propis sinó els de l'altre.

miniatura

Heura que m'envaeixes el ventre i la follia!

Peça inclosa en el film col·lectiu 'Ferida Arrel: Maria Mercè Marçal' dedicat a la vida i l'obra de l'escriptora catalana Maria Mercè Marçal.

'Quan Anna Petrus entra a formar part del grup de cineastes que han posat la seva mirada al film col·lectiu 'Ferida Arrel: Maria Mercè Marçal', s'assabenta també que està embarassada de bessons. Comença aleshores una descoberta de la importància de l'embaràs i la maternitat tant a la vida com a bona part de l'obra de la poeta catalana. Heura, filla de Marçal, i els dos nens que estan en camí esdevenen el punt de partida que permet a Petrus rastrejar en el misteri que rodeja el naixement de la vida'.

miniatura

345 segons del meu viatge a Nova York

Una ciutat mediàtica com Nova York és vista per primera vegada per la realitzadora del documental. En les seves imatges és difícil distingir entre la ciutat-icona, vista tantes vegades al cinema i la televisió, de lo que és nou, desconegut i que la sorprèn. Un assaig sobre les transferències entre la ciutat com a escenari de l’espectacle i la ciutat com a entorn real per a la vida dels seus habitants. 

miniatura

L'oblit a l'oli

El meu avi, un vell pintor, desitja pintar un paisatge on anava de jove: una preciosa platja de l’illa de Menorca. Però quan arriba a la badia ja no té res a veure amb el que ell recorda ja que la platja ha sigut envaïda pel turisme. Tot i així, el pintor refusa la nova imatge que li ofereix el paisatge i vol preservar la que guarda en la seva memòria. Es per això que decideix pintar la badia de totes maneres ...

Dues Gotes. info[a]duesgotes.com - Avís legal